Random header image... Refresh for more!

Hoivaajien kapina – tutkimusmatkoja prekaarisuuteen

Kirjan julkistamistilaisuus 6.3.2009 klo 17
Uusi ylioppilastalo, Mannerheim-sali (5. Krs), Mannerheimintie 5 A

”Meille ei makseta tarjoamastamme älyllisestä ja emotionaalisesta työstä, meille maksetaan vain fyysisestä työstä ja siitäkin huonosti. He eivät tunnusta elämänkokemusta, joka meillä jokaisella on, eivätkä maksa siitä, mutta he hyötyvät siitä silti.”

Madridilaisen feministisen tutkimusryhmän Precarias a la derivan Hoivaajien kapina kartoittaa prekaarien naisten erilaisia kokemuksia ja elämäntilanteita. Se tallaa uusia polkuja keskusteluun prekaarisuudesta, jota Suomessa on toistaiseksi käyty hyvin vähän. Julkistamistilaisuudessa keskustelua ovat aloittamassa kirjan kääntäjät. Keskustelun jälkeen luvassa tarjoilua.

Takakansiteksti:

Precarias a la deriva: Hoivaajien kapina: tutkimusmatkoja prekaarisuuteen
LIKE / General Intellect / Tutkijaliitto

Sairaanhoitajat, taiteilijat, opettajat ja kotipalvelijat ansaitsevat murto-osan siitä rikkaudesta, jota he tuottavat työnsä kautta. Hoiva- ja kommunikaatiotyöt ovat tietokapitalismissa voittojen ja talouskasvun keskeisimpiä lähteitä. Ne ovat enimmäkseen juuri naisten tekemiä töitä, joissa sosiaaliset ja kielelliset aidot ovat avainasemassa. Naisten mieliin ja ruumiisiin kertyneet taidot ja tiedot jäävät kuitenkin vaille arvostusta ja tunnustusta, kun niitä pyritään pikemminkin mekanisoimaan, tehostamaan ja repimään erilleen ruumiillisista ihmisistä.

Mukana on teoreettisia esseitä, haastatteluja, keskusteluja ja henkilökohtaisia tarinoita. Niissä sairaanhoitajat, väliamerikkalaiset siirtolaiset, viestinnän alan pätkätyöläiset ja puhelintyttöinä opiskelurahojaan tienaavat taidehistorian maisterit kulkevat pitkin Madridin katuja avaten omia reittejään lukijalle. Precarias a la derivan menetelmät ovat yhtä moninaisia kuin sen jäsenetkin:

kaupungilla kuljeskelemisesta ja ihmisten arkisten reittien seuraamisesta haastatteluihin, omakohtaisiin kertomuksiin ja teoreettisiin esseisiin.

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment