Random header image... Refresh for more!

Megasessiot kuunneltavissa nyt!

Megafonin uusimman numeron julkkaritilaisuus pidettiin Hertassa perjantaina 26.11. Teemana oikeisto, äänessä työläisyrittäjä Peltokoski, talouspopulisti Ronkainen, feministiterroristi Mäkinen sekä myyntipäällikkö Lahikainen. Kuuntele taltiointi perjantailta tästä:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Kuuntele myös Totuusradion Megafonnisessio ”Totuus oikeistosta”, jossa keskustelemassa olivat ylioppilas Ronkainen, maisteri Kabata, lisensiaatti Peltokoski sekä myyntipäällikkö Lahikainen. Houstaamassa alivuokralainen Tenhunen (Kissanmaalta). Äärioikeisto, puolueoikeisto, populistinen oikeisto, rakkauden oikeisto. Kuuntele sähköisen neuvoston pikku kaadereita ja tiedät: Miksi liberaali ja konservatiivinen junttioikeisto menestyy näinä kylminä aikoina? Mihin persujen talouspopulismi perustuu ja miten poliittisella pieruhuumorilla ratsastetaan? Miksi sinunkin pitäisi ryhtyä yrittäjäksi?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

5 comments

1 Veera { 11.26.10 at 8:08 pm }

Oikeiston määritteleminen, jota Lahikainen kutsui viholliseksi, on olennaista sekä analyyttisesti että strategisesti ajateltuna. Jos halutaan käydä todellisia yhteiskunnallisia kamppailuja, tarvitaan yhteiskunnassa vaikuttavista voimista, niiden suhteista ja myös ”vastapuolen” tavasta identifioida sekä organisoitua keskenään enemmän ymmärrystä. Pelkkä epämääräinen ajatus kaikesta siitä ikävästä sakista, joka ajattelee erilailla, väärin tai toisin kuin ”me”, ”minä itse”, ”vasemmisto” ei vaan auta mitään. Tietysti asioiden nimeäminen myös niitä luo, mutta yhtä hyvin asioiden nimeäminen voi jäädä tyhjäksi puheeksi, joka ei tavoita mitään vaikuttavasta todellisuudesta, ja samalla siis hämärtää ymmärystä käytävien kamppailujen luonteesta.

Vaikka megafoni Gramscia inhoaakin, on hänen tavassaan analysoida ja eritellä yhteiskunnallisten voimien kokonaisuutta, organisoitumista ja siitä juontuvia kamppailuja, edelleen aika paljon vääntöä tämän tyyppisissä kysymyksissä.

2 Lauri { 11.27.10 at 11:19 am }

Ei me kaikki ihan kamalasti inhota Gramscia ;).

3 Joonas Laine { 11.29.10 at 6:09 pm }

Saako näitä ladattua omalle koneelle jotenkin? Eihän näitä viiti vapaa-aikanaan koneen ääressä kuunnella kun voisi podcastina työajallakin!

4 Antti Ronkainen { 11.29.10 at 6:19 pm }

Joonas,

äänitteet voi ladata seuraavista linkeistä: http://www.opiperusasiat.fi/wp/aanitteet/megafoni_oikeistosessio261110.mp3 & http://www.opiperusasiat.fi/wp/aanitteet/megafoni_totuusradio-oikeisto-7-11-2010.mp3, koitan seuraavaksi saattaa latausvalmiuden podcastien kuuntelijoille suoraan posteihinkin.

5 Jukka Peltokoski { 12.03.10 at 10:40 am }

Gramscista: Ainakin tämä Salon briiffaus Gramscista sisälsi linjauksia, jotka ovat mielestäni relevantteja ja joihin voi yhtyä. Mitään vihaa en kokenut. :) Muut kuin Gramscin tekstit menevät silti omalla kohdallani edelle. Mielelläni kuulen niistä lukeneiden välityksellä.

Leave a Comment